Oficina da Capoeira


Oficina da Capoeira


Centro Cultural Grupo Oficina da Capoeira werd opgericht in 1996 door Raimundo Ferreira de Sousa, Mestre Ray.

Lesgeven in de kunst die capoeira is, is het basisfundament waarop de groep gebouwd is.


De groep Oficina zet zich in voor de ontwikkeling van vele sociale projecten in Brazilië en geeft lessen in diverse sportzalen,scholen en universiteiten, zowel in Brazilië als in andere landen. Dit vaak met hulp van het bestuur van de verschillende regio's.


Door er zijn levenswerk van te maken en door zijn inzet voor deze kunstvorm heeft Mestre Ray ervoor gezorgd dat Oficina da Capoeira een uitgebreide databank heeft als het capoeira en de Afro-Braziliaanse cultuur aangaat.

De groep heeft dit mogelijk gemaakt door de vele uitgebrachte video's, dvd's en cd's, maar ook door het geschreven woord.


Deze culturele betrokkenheid heeft er niet alleen voor gezorgd dat de Afro-Braziliaanse cultuur meer bekend en geliefd geraakte, maar ook dat de sociale groepen die hierbij betrokken zijn, meer gewaardeerd worden en dat het patrimonium bewaard blijft.

Deze promotie en verspreiding  van de Braziliaanse cultuur zorgt ervoor datOficina da Capoeira contacten heeft kunnen leggen met verschillende organen en instituten om zo een aanzienlijk netwerk te kunnen uitbouwen, dat de landsgrenzen ver overschrijdt.


Een omvangrijke geschiedenis wordt doorgegeven door seminaries, lessen, didactische methodes, workshops en andere activiteiten.

De visie van Oficina is om bondgenootschappen te sluiten voor promotie, verdraagzaamheid, begrip en waardering van diverse culturen.


In Brazilië ontwikkelen de professionele lesgevers van Centro Cultural Oficina da Capoeira hun werk in de staten Minas Gerais, Bahia, Rondonia en Saõ Paulo. Buiten Brazilië vertegenwoordigen andere leraren 'Oficina da Capoeira' in België,Spanje, Duitsland, Columbia, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten van Amerika


Copyright  ©  All Rights Reserved