Professor Neguinho


Professor Neguinho


Naam:  Marcos Vinicius Santos Carvalho


Ik ben begonnen met capoeira in 1995 bij mestre Balão, die in die tijd nog professor was. Hij werkte aan een project dat "capoeiragem mirim" heette. Het was een project voor het goede doel, een project waaraan ongeveer 60 kinderen uit de buurt deelnamen. Mestre Balão ontving hen allemaal in zijn academie.Het was daar dat ik mijn eerste stappen als capoeirista gezet heb. Het was ook in datzelfde project dat ik wat meer geleerd heb over de fundamenten van capoeira. Fundamenten die ik me tot op de dag van vandaag herinner. Ik heb daar ook geleerd over de dingen des levens, die ik ook nu nog meedraag. Naargelang de tijd vorderde, gaf Balão mij de verantwoordelijkheid om het project zelf verder te zetten in de buurt waar ik woonde. Ikzelf coördineerde het project, maar mestre Balão hield toezicht over het hele project.


Ik voelde langzaamaan dat ik nood had om nieuwe plekken te ontdekken en om nieuwe uitdagingen aan te gaan in mijn leven binnen de capoeira. Het was in 2006 dat ik Grupo Oficina da Capoeira leerde kennen tijdens een reis op  uitnodiging van een vriend (instrutor Baé).

Het was daar dat ik mijn eerste contact had met mestre Ray, hoofd van de groep Oficina da Capoeira. Zo ben ik veel sympathie beginnen voelen voor de groep.


Na een gesprek met mestre Ray waarin ik mijn doelstellingen, die ik nog wilde bereiken in de capoeira, uitgelegd heb, ben ik uiteindelijk tot de groep toegetreden. Mestre Ray heeft me veel fundamentele dingen bijgebracht, zeker wat capoeira betreft. En daarvoor ben ik hem ontzettend dankbaar.

Sinds ik bij Oficina da Capoeira ben, ben ik beginnen rondreizen over de hele wereld om zo nieuwe wegen in de capoeira te ontdekken, nieuwe wegen die ik gevolgd heb en die ik nog steeds met heel veel overgave blijf volgen.


 

Bedankt:


Eerst en vooral zou ik God willen bedanken voor alles.

Ook mijn familie, die me in al mijn beslissingen zijn blijven steunen.

Mestre Balão, Contra-Mestre Papa, Prof Carol, Prof Calango, Mestre Ray!


Bedankt aan iedereen die me geholpen heeft op mijn weg.


Copyright  ©  All Rights Reserved